New single

Crossfield

https://youtu.be/U1yzkJFb3MQ Copy

Nieuwe single Crossfield uit 14 mei 2021

(Onder embargo)

Op 14 mei 2021 komt de nieuwe single ‘Crossfield’ van artiest en songwriter Leonard Luka uit, de tweede release van zijn EP ‘Mimicry’. Een nummer over zijn Indische en Molukse roots en hoe hij daarin voor zichzelf een weg moet zien te vinden.

Hoe stromen de verhalen van generaties voor jou door ín jou? Hoe sijpelen pijn, verdriet en niet gezien worden, door in het leven dat jij hebt? Zoals muziek gelaagd is, zo zijn wij dat ook. We dragen de geschiedenis van ons ouders en voorouders in ons mee’, zegt Leonard. Crossfield, geschreven na een bezoek aan een militair ereveld in Jakarta, gaat daar over.

De single is geproduceerd door Simon Akkermans (Binkbeats, Jungle By Night, Sabrina Starke) en mengt elementen van alternatieve R&B met traditionele Indonesische instrumenten als de gamelan en angklung om het nummer een diepe en persoonlijke laag te geven.

De clip die bij het nummer hoort is gemaakt door artiest Tessa Rose Jackson en kunstenaar Irie Wata, kunstenaars met een normaal meer psychedelische inslag. ‘Om het nummer visueel te maken wilde ik graag oude archiefbeelden gebruiken uit de Rijksstudio (Rijksmuseum) en het Nationaal Archief. Door ze op te knippen en opnieuw te animeren hebben de beelden een tijdloos karakter gekregen die hopelijk met iedere generatie resoneert. Ze horen uiteindelijk bij mijn verhaal, bij mijn roots, en dus ook bij mij. Dit is wie ik ben.’

Release date

May 14th 2021

Performed by

Leonard Luka

Produced by

Simon Akkermans

Recorded at

Epic Rainbow Unicorn Studio

Released by

Leonardbmusic

Contact

Management

Casper Knipscheer

casper@twistagency.nl

Radio Plugger

PR Indies

michelle@pr-indies.nl

Booking

Twist Agency

Casper Knipscheer

casper@twistagency.nl

Leonard Luka

Leonard Luka

R&B, Soul, Alternative

Leonard Luka combines his soulful vibrant voice together with challenging rhythms and electronic influences, delivering an eclectic mix of alternative r&b tracks wrapped up in 3-part stories.